4x onze favoriete zomerbestemmingen


Ondanks dat ik en Elsa voor aankomende zomer nog geen concrete plannen hebben (jullie inspiratie en ideeën zijn welkom!), hebben we de afgelopen jaren al heel veel mooie plekjes mogen ontdekken.

En hóe fijn is het om daar nog even aan terug te denken. Zeker nu de lente door het druilerige weer nog ver weg lijkt, laat staan de zomer! Even wegdromen bij de herinnering aan dat parelwitte strand, dat heerlijke mediterraanse eten en dat moment dat je voor het eerst sinds lange tijd weer rust ervaarde, gewoon door op een serene plek te zijn samen met je partner, beste vriendin of moeder.

Door de waan van de dag vergeet je er soms aan terug te denken, maar daar komt (voor ons althans ;)) nu verandering in. Want we tippen onze favoriete zomerbestemmingen en vertellen je wat we er zo bijzonder aan vonden en waarom we er zo graag waren. Lees je mee?

Verliefd op de rust in Kroatië
Saskia: Mijn allereerste baantje op mijn 15e gaf mij een enorm gevoel van vrijheid. Want eindelijk mocht ik zelf bedenken waar ik mijn geld aan besteedde. Eén van de eerste dingen die ik mezelf cadeau deed? Een vakantie naar Kroatië. Met de bus trok ik met een grote groep leeftijdsgenoten naar de zon. Het land liet me vanaf dat moment niet meer los. Inmiddels heb ik Kroatië drie keer bezocht, en vooral mijn laatste vakantie naar het land vond ik indrukwekkend. Ik bezocht de adembenemend mooie stad Dubrovnik, waarna ik in alle rust mocht bijkomen op het eiland Lopud. Een autovrij eiland met slechts een paar hotels, een prachtige natuur en een handjevol inwoners. Pure rust! Vooral de boottocht vanaf het vasteland naar Lopud maakte een enorme indruk op me. Tussen de hoge bergen, het vele groen en een spiegelgladde zee leek de buitenwereld even heel ver weg. Op de momenten dat ik onrust of stress in mijn leven ervaar denk ik regelmatig terug aan de rust op en rond het eiland, of bekijk ik een paar foto's, om een stukje van die rust opnieuw te ervaren.

Lopud Kroatie vakantie

Een actieve rondreis door Sri Lanka
Afgelopen zomer maakte ik samen met een vriendin een rondreis door Sri Lanka. Mijn eerste Azië-ervaring werd één groot feest. De verscheidenheid aan kleuren, geuren, mensen en landschappen; ik heb twee weken lang genoten van alles om me heen. Het meest indrukwekkende vond ik de treinreis die we door het binnenland maakten, waarbij we ogen tekort kwamen. Maar ook de overblijfselen van de rijke historie van het land, de ontmoeting met vele olifanten en apen tijdens een safari en de prachtige stranden hebben mijn hart gestolen. En aan de overheerlijke, vegetarische curry's kan ik nu alleen nog maar met veel heimwee terug denken. Sri Lanka, ooit kom ik terug!

Back to basic in Terschelling
Elsa: Afgelopen september zocht ik het lekker dicht bij huis. Ik ging samen met mijn moeder een weekend naar Terschelling. Het was mijn allereerste ervaring op de ‘Nederlandse eilanden’, en ik vond het er fantastisch!
Het vakantiegevoel begon voor mij al op de veerpont. Ik en mijn moeder zaten bovenop het dek en vermaakten ons daar opperbest. Met de harde wind door ons haar, lekker wat kaas en nootjes in onze schoot en een glas rode wijn in onze handen tuurden we de zee en zandbanken af, op zoek naar zeehonden. Eenmaal aangekomen op Terschelling stonden de 2 dagen die volgden in het teken van fietsen over het eiland (in 1 dag kun je het hele eiland verkennen), wandelen over het strand, een bezoekje aan de cranberrywinkel, slenteren door de winkelstraatjes van West-Terschelling met zijn leuke boetiekjes en delicatessenzaken en eten op het terras van ‘De Walvis’ met het mooiste uitzicht van het eiland. Het fijne van Terschelling is dat er eigenlijk weinig te doen is. En dus kun je gewoonweg genieten van de natuur en de relaxte sfeer op het eiland.

Avontuur en paradijselijk eten in Thailand
Elsa: In juni 2013 ging ik met mijn vriend backpacken in Thailand. Wat een land, wat een stranden, wat een prachtcultuur en wat is het eten er heerlijk! Misschien is mijn beeld van de reis wat gekleurd omdat het én mijn eerste backpack ervaring was, én mijn eerste ontmoeting met Azië als continent, maar ik ben verliefd op de contrasten die Thailand rijk is. Het chaotische Bangkok versus het serene Khao Sok. De moderne gebouwen versus de oude tempels. De super spicy curry’s versus de frisse exotische vruchten. In ruim 4 weken tijd heb ik heel veel van het land kunnen en mogen zien. En hoewel Thailand met het jaar toeristischer wordt, staat het land voor mij met stip op nummer 1.

 

Ben jij ook wel eens in Kroatië, Sri Lanka, Thailand of op Terschelling geweest? En wat is jouw mooiste herinnering daar? We zijn benieuwd!

 

Liefs,

 

Saskia


Laat je reactie achter