Fair fashion | Gratis verzending | Levering binnen 2-3 werkdagen

Coming up: fair bruiloft


Langzaam land ik weer met beide benen op de grond, na dagenlang op een roze wolk gezweefd te hebben. Mijn jaarwisseling werd veel beter dan ik had durven dromen. Niet dankzij een enorme hoeveelheid kleurrijke vuurpijlen in de lucht, maar dankzij één zachtroze liefdespijl, recht in mijn hart.
Mijn vriend organiseerde op het nippertje van 2016 een spectaculair aanzoek, waar hij al een maand lang mee bezig was. En ik? Ik had niets in de gaten.
Pas toen we, na een compleet middagprogramma in het reuzenrad in Scheveningen belandden en vriendlief me op brandende fakkels in een hartjesvorm op het strand wees vielen de puzzelstukjes in elkaar. Véél tranen tot gevolg en eenmaal aangekomen op het strand werd een droom werkelijkheid toen mijn lieve vriend mij middenin de brandende fakkels dé vraag stelde.
fair fashion trouwjurk
De afgelopen dagen heb ik geprobeerd om te laten landen dat wij dit jaar gaan trouwen. IK?..trouwen.. het voelt nog zo onwerkelijk. Als een meisjesdroom die uitkomt. Ik denk dat ik 10 jaar oud was en al begon met het uitknippen van bruidsjurken uit magazines. Inmiddels heb ik Pinterestborden vól inspiratie. Natuurlijk jeukten mijn handen na het aanzoek direct om - nu eindelijk echt! - op zoek te gaan naar de perfecte jurk. Dus bladerde ik mijn verzamelingen eens door en bekeek ik de verhalen achter de designers en jurken. Ach, dat is nu eenmaal een gewoonte geworden sinds Elsa & ik PAPITA runnen. Tot mijn grote verbazing kwam ik geen prachtige, romantische verhalen tegen en viel me op dat de meeste trouwjurken helemaal niet zo eerlijk geproduceerd worden. Fair fashion is in de trouwwereld blijkbaar niet zo'n hot topic. Ook dure trouwjurken worden onder slechte omstandigheden gemaakt. Vreemd eigenlijk, want ik vind het idee achter een oneerlijk geproduceerde trouwjurk niet erg romantisch. 
Mijn zoektocht is inmiddels in volle gang. Mocht je een tip hebben waar ik terecht kan voor een fair bruidsjurk of ken je een briljante website, laat het dan vooral weten. Ook tips voor eco/duurzame locaties zijn van harte welkom via één van onze social accounts of stuur ons een mailtje! Ik zal je Forever & Always dankbaar zijn. 
Nu we het toch over fair fashion hebben: heb je onze nieuwste items van Pepa al gezien? We zijn druk bezig met fotoshoots en het uploaden van de pareltjes van dit vegan kledingmerk. Bekijk de nieuwe collectie.

Liefs,
Saskia

7 reacties


 • Nette

  Hi Saskia,
  Wat voor jurk is het uiteindelijk geworden? Ik heb afgelopen maand juist een verzamelsite gemaakt van leuke bruidsdiensten: https://veganbruiloft.nl . Heb je nu niets meer aan, natuurlijk, maar misschien nog wel de mensen die dit zien.
  Happy Marriage!
  Nette


 • Bernadet

  Wat leuk, gefeliciteerd! Ik heb zelf een tweedehands jurk gekocht, maar dat moet je wel willen natuurlijk.

  groetjes!


 • Leenola

  Gefeliciteerd! Ik heb een fairtraide trouwjurk designer gevonden: Minna. Heb geen trouwplannen, maar ALS ik trouw, dan in een mooie fairtrade jurk.
  https://www.facebook.com/Minnabridal/?fref=ts
  Prachtig jaar toegewenst!!


 • José

  Van harte gefeliciteerd! Wat een mooi begin van 2017..

  Fairtrade trouwjurken zijn zeker een dingetje… Ik heb op mijn blog een serie artikelen geschreven over duurzaam trouwen die je misschien interesseren… —> http://greenandthecities.nl/category/trouwen/

  Veel plezier met het plannen!


 • Hatice

  Gefeliciteerd! Super leuk! Misschien zelf een jurk laten maken, helemaal naar wens? Denk dat sustainable stoffen makkelijker zijn. Liefs


Laat je reactie achter