Fair Trade en Fair Fabrics | Gratis verzending

Over PAPITA


Welkom op Papita.nl! Een fair fashion webshop die is opgericht om vrouwen te helpen in hun zoektocht naar duurzame kleding.

Papita.nl/over-ons - Elsa - fair fashion webshpo

Ik ben Elsa, het gezicht achter PAPITA, en ik ben vastberaden om de zoektocht naar duurzame, fair trade en/of vegan kleding zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. Met een fashionable fair fashion collectie die, sinds de oprichting van Papita.nl in 2015, elk jaar groeit.

Vandaag de dag biedt Papita.nl meer dan 300 items van meer dan 20 duurzame merken op het gebied van kleding, sieraden en accessoires.  

Fair fashion: duurzame, eerlijke (fair trade) en vegan kleding

Op Papita.nl vind je fair fashion: kleding die zoveel mogelijk wordt geproduceerd en verkocht met respect voor mens, dier en milieu. Het respect voor de mens vertaalt zich naar kleding die fair trade wordt gemaakt (onder eerlijke arbeidsomstandigheden), het respect voor dieren vertaalt zich naar het gebruik van materialen en stoffen waarvoor geen dierlijke producten zijn gebruikt en het respect voor milieu vertaalt zich naar het gebruik van duurzame materialen, biologisch (met GOTS certificaat) of gerecycled, en een milieuvriendelijk productieproces.

Alle kleding op Papita.nl bevat een fair fashion element. Maar niet elk kledingstuk is én duurzaam, én fair trade én vegan. Om het shoppen van duurzame, eerlijke en vegan kleding makkelijker te maken werkt Papita.nl daarom met filters. 

Fair Trade kleding

Items waarvan we weten dat deze onder eerlijke arbeidsomstandigheden zijn gemaakt, ook wel 'eerlijke kleding' genoemd, vind je door te filteren op Fair Trade. In de fair trade collectie vind je items van merken die Fairtrade gecertificeerd zijn, gemaakt zijn door de ontwerper zelf, (in zijn of haar eigen atelier) of lokaal geproduceerd zijn. Ontwerpers die samenwerken met lokale ambachtslieden hebben vaak een hechte duurzame relatie en geven veel openheid over hun samenwerking.

Fair Fabrics kleding

Kleding die wordt gemaakt van (grotendeels) duurzame materialen; GOTS gecertificeerd, biologisch, gerecycled of upcycled vind je op Papita.nl onder Fair Fabrics

Fair Trade en Fair Fabrics kleding

Kleding die zowel duurzaam als eerlijk is, vind je onder Fair Trade en Fair Fabrics

Vegan kleding

Naast een collectie duurzame en eerlijke kleding, vind je op Papita.nl ook vegan kleding: kleding van materialen en stoffen waarvoor geen dierlijke producten of bijproducten zijn gebruikt. Bekijk hier onze collectie vegan kleding.

Zo hoop ik dat ook jíj ervaart dat shoppen voor fair fashion heel makkelijk en leuk is!