Wat betekent Fair Fabrics?


Laatste jaren zijn we steeds bewuster geworden over het eten dat we tot ons nemen. Dat is maar goed ook, gegeven dat je kritisch mag zijn over wat ín het lichaam gaat. Maar waarom zijn we minder kritisch wanneer het gaat over producten die we óp ons lichaam dragen? Kleding is in dat opzicht bijna even intiem, maar toch staan we hier minder bij stil. Dat het intuïtief toch niet helemaal lekker zit, die stoffen, blijkt uit het feit dat de meeste vrouwen kritischer worden tegenover stoffen nadat ze hun eerste kindje hebben gehad. Best wel logisch toch? Niemand die zijn pasgeboren baby wil inwikkelen met stoffen doordrenkt van chemicaliën. Waarom dragen we ze dan toch vaak zelf?

Gelukkig ontstaan er steeds meer producten waarbij is nagedacht over de kwaliteit van de stoffen. Bij PAPITA herken je deze producten aan het Fair Fabrics-logo. Alle producten die dit logo hebben, zijn (voor het grootste gedeelte) gemaakt van organische materialen, upcycled materialen of stoffen die door de Made-by Foundation als meest duurzaam worden beschouwd. Dit zijn vaak alle organische en gerecyclede materialen. Bij het beoordelen van de verschillende stoffen kijkt de Made-by Foundation naar de volgende zes punten:

  1. CO2 uitstoot tijdens het productieproces
  2. Beoordeling toxiciteit voor mensen
  3. Beoordeling toxiciteit voor het milieu
  4. Energie verbruik productieproces
  5. Water verbruik productieproces
  6. Land uitputting grondstof

Wil je meer informatie over de beoordelingscriteria van de Made-by Foundation, of wil je weten welke stoffen als duurzaam worden beschouwd? Kijk dan op de pagina van Made-By. PAPITA producten uit klasse A en B worden voorzien van het Fair Fabrics-logo.

Liefs,

Elsa & Saskia

PAPITA


Laat je reactie achter