Fair fashion | Gratis verzending | Levering binnen 2-3 werkdagen

Jeans: hoe houd je ze mooi?


Ik houd van zwarte jeans. Maar na een jaar zijn ze bij mij gewoon op.

De naden gaan rafelen, de stof wordt zichtbaar dun door al het wassen en de kleur wordt grijzig...

Natuurlijk heb ik hem dan ook een jaar lang, overdreven vaak gedragen, maar die jeans zou toch langer mee moeten kunnen gaan? 

 

Met deze handige tips gaat je favoriete jeans zeker weten langer mee:

1. Vermijd de wasmachine zoveel mogelijk!

Dat klinkt simpel, toch? En dat is het eigenlijk ook. Heb je een klein vlekje, probeer jezelf dan in te houden en de jeans niet meteen bij de was te dumpen, maar behandel gewoonweg de vlek. En alleen de vlek. En heb je een feestje gehad? Hang de jeans de volgende dag dan uit, buiten, in de frisse lucht. Een jeans hoeft echt niet gewassen te worden na elke draagbeurt.

2. Was je jeans binnenstebuiten 

We snappen ook wel dat je, als je een avond bij de open haard hebt gezeten, deze doordringende lucht uit je jeans wilt hebben. Uithangen alleen helpt dan niet. Was je jeans, in de wasmachine, maar keer de broek eerst binnenstebuiten! Op deze manier zorg je ervoor dat de kleur van de jeans minder hard slijt.

3. Donkere jeans? Leg deze de eerste keer in een teiltje azijn.

Heb je een mooie zwarte jeans gekocht? Leg deze dan in een teiltje azijn, voordat je hem de eerste keer laat kennismaken met je wasmachine. Dan trekt de kleur dieper in het materiaal. Verkleuren stel je hiermee mooi nog even uit!

4. Niet in de droger!

Ook ik laat me er wel eens toe verleiden: de jeans in de droger. Gewoon omdat we hem diezelfde dag nog aan willen, voor naar dat ene feestje of omdat je even geen outfitinspiratie hebt. Maar het is echt slimmer om het niet te doen. Door de droger verliest jouw favoriete broek zijn pasvorm. En dan moet je alleen maar sneller weer afscheid van 'm nemen. Dat willen we juist niet, toch?

5. Niet uithangen, maar neerleggen

Heb je jouw jeans gewassen? Hang hem dan niet aan het wasrek, maar leg hem er overheen. Als je de jeans namelijk platliggend droogt, houdt hij zijn pasvorm langer vast.

Ondertussen heb ik me vergaapt aan een nieuwe jeans. Want het moét er echt van komen. En het wordt er 1 van Mud. Zo leuk om te zien dat zij voorzien in basic, maar o zo mooie jeans! Een skinny high waist is voor mij de perfecte pasvorm, gezien mijn smalle taille en slanke benen. Deze lijn is veruit mijn favoriet:

 

Liefs,

Elsa


Laat je reactie achter