Fair fashion | Gratis verzending | Levering binnen 2-3 werkdagen

Made in China? De productie van Pepa


Vol spanning openden Elsa en ik vorig jaar onze eerste doos met samples van het Spaanse merk Pepa. Een vreugdedansje en een kreetje van geluk waren niet te onderdrukken. Samen met ons model hebben we alle kledingstukken gepast, bekeken en hebben we er prachtige foto's van gemaakt. Wat een mooie eerlijke kleding produceert dit merk!

Made in China?
Nieuwsgierig naar verdere informatie over de gebruikte materialen vonden we het label van de kledingstukken. Even sloeg ons de schrik om het hart: Made in China? Er was ons toch zo stellig beloofd dat deze kledingstukken op een eerlijke manier gemaakt worden? Na onderzoek ontdekten we het verhaal van Pepa. De kleding van dit merk wordt op een eerlijke manier gemaakt in China. Pepa garandeert zelfs de eerlijke werksituatie in hun fabriek. Eén e-mailtje naar het hoofdkantoor is genoeg om foto's te ontvangen van de fabriek waar de kleding gemaakt wordt. Het eerlijke kledingmerk onderhoudt goed contact met de werkplaatsen en gaan er regelmatig langs om de situatie in de gaten te houden.
In landen als China zijn veel mensen afhankelijk van de kledingindustrie. Door deze mensen een eerlijk loon te bieden en goede werkomstandigheden te garanderen, kunnen ook in een land als China eerlijke items geproduceerd worden.

Ook voor vegans
En dat is niet alles. Dit Spaanse merk is een uitkomst voor iedereen die naast 'fair' ook diervriendelijke kleding wil shoppen. Dit merk maakt geen gebruik van dierlijke materialen. Een uitkomst voor wie op zoek is naar veganistische kleding met vrolijke prints en opvallende kleuren.
>> Bekijk de collectie (nu in de SALE!)

Nieuwe collectie
Wij kunnen niet wachten totdat we de nieuwe collectie fair kleding van Pepa online mogen zetten. Wij hebben ons oog voor de komende seizoenen alvast op een paar prachtige, vrolijke items laten vallen. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Liefs,
Saskia

 

 


2 reacties


  • PAPITA

    Wij zijn inderdaad ook blij met dit gegeven. Zo zie je maar, dat doorvragen vaak een goed inzicht geeft in het (fair) proces :)


  • Janny ter Meer

    Ik snap de reactie wanneer je leest ‘made in China’. Goed te horen dat er ook in China verantwoord geproduceerd kan worden!


Laat je reactie achter